suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Organisaatio

Keski-Pohjanmaan liitto

Keski-Pohjanmaan liitto on maakunnan liitto. Se on monialainen kuntayhtymä, jossa on 11 jäsenkuntaa. Liiton virasto sijaitsee Kokkolassa.

Liitto edustaa yli 80.000 ihmisen elämää, osaamista ja mahdollisuuksia. Yhteistyössä muiden kuntayhtymien, aluehallinnon ja järjestöjen kanssa rakennamme maakunnan tulevaisuutta.

Keski-Pohjanmaan liitto on aluekehitysviranomainen ja vastaa aluekehityslain mukaisista viranomaistehtävistä ts. huolehtii Keski-Pohjanmaalla yleisestä aluepoliittisesta suunnittelusta, aluekehittämisohjelmien valmistelusta ja niiden toteuttamisen seurannasta.

Liitto vastaa Keski-Pohjanmaalla maakuntakaavan laatimisesta ja muista maakuntasuunnitteluun liittyvistä tehtävistä ja edistää maakuntakaavan toteuttamista.

Lisäksi liitto valvoo Keski-Pohjanmaan etua, edistää maakunnan henkistä ja aineellista vaurastumista sekä kestävää kehitystä.

Muina tehtävinä liitolla on mm.

• vahvistaa maakunnan sisäistä sekä kuntien välistä yhteistyötä ja toimia maakunnallisena yhteistyöelimenä kehittämis- ja edunvalvonta-asioissa.

• avustaa ja palvelee kuntia niiden tutkimus-, suunnittelu- ja kehittämistoiminnassa.

• huolehtia jäsenkuntien sille osoittamista muista tehtävistä.

Yhteystiedot

Sähköposti
kirjaamo@keski-pohjanmaa.fi

Organisaation tunnistetiedot
Y-tunnus: 0959806-1

Verkkolaskutiedot
Verkkolaskuosoite (OVT-tunnus):
003709598061
Välittäjätunnus:
003703575029
Puhelin
+358 401605700 
(maksuton)

Postiosoite

Rantakatu 14
67100 Kokkola