suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yrittäjän taidot

Kun perustat yrityksen, sinulla tulee olla riittävästi kyseisen toimialan tuntemusta ja ammattitaitoa. Hanki myös tarvittavat yrittäjyystaidot. Kehitä ammatti- ja yrittäjyystaitojasi jatkuvasti, jotta yrityksesi pysyy mukana kehityksessä.

Toimialan tuntemus

Yrittäjänä tarvitset vahvaa osaamista ja ammattitaitoa siltä alalta, jolla yrityksesi toimii. Osaamista on voinut kertyä sinulle palkkatyösi, harrastustesi tai opintojesi kautta.

Kun tunnet toimialan hyvin, hallitset sen toimintatavat ja alaan liittyvän teknologian. Sinulla on yleensä jo suhteita alan muihin toimijoihin ja asiakkaisiin. Lisäksi ymmärrät alan tyypillisimmät ongelmat.

Yrittäjyystaidot

Yrittäjänä tarvitset luonnollisesti myös yrittäjyystaitoja. Sinun tulee muun muassa ymmärtää yritystoiminnan ja taloushallinnon periaatteet sekä tietää, mihin olet yrittäjänä velvollinen. Sinun tulee myös osata kehittää ideoitasi, suunnitella yrityksesi toimintaa ja johtaa alaisiasi.

Voit madaltaa kynnystä ryhtyä yrittäjäksi esimerkiksi suorittamalla yrittäjyystutkinnon. Yrittäjäkurssi tai muut yrittäjyysopinnot voivat myös olla vaatimuksena starttirahan hakemiselle.

Kehittyminen yrittäjänä

Yrittäjänä sinun tulee jatkuvasti kehittää omaa ammattitaitoasi, ylläpitää yrityksesi kilpailukykyä ja löytää uusia ratkaisuja liiketoimintaasi. Oman toimialasi jatko- ja täydennyskoulutukset tarjoavat uusia näkökulmia yritystoimintaasi.

Lisäksi sinun kannattaa kehittää ja ylläpitää yrittäjäosaamistasi kurssien, valmennusten ja muiden yrittäjäopintojen avulla.Avautuu uuteen ikkunaan.Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 22.3.2019