suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yrittäjän persoonallisuuspiirteet

Yrittäjyys soveltuu toisille ihmisille paremmin kuin toisille. Sitä tukevat yleensä tietyt persoonallisuuspiirteet, kuten itsenäisyys ja innovatiivisuus. Kaikilla yrittäjillä ei kuitenkaan ole kaikkia samoja piirteitä, eivätkä pelkät sopivat piirteet tee sinusta yrittäjää.

Myös eri toimialat asettavat erilaisia vaatimuksia yrittäjille ja heidän persoonallisuuspiirteilleen. Esimerkiksi jos yrityksesi suunnittelee uusia tuotteita, tarvitset erityisen paljon innovatiivisuutta. Jos taas sinulla on koulutusalan yritys, ulospäinsuuntautuneisuutesi on yritystoiminnallesi eduksi.

Itsenäisyys

Itsenäisyys on välttämätöntä sinulle yrittäjänä, sillä joudut usein tekemään päätöksesi yksin. Lisäksi työ voi toimia sinulle kanavana itsesi toteuttamiseen. Jos pelkäät yrittäjyyteen usein liittyvää henkilökohtaista vastuuta, harkitse tiimiyrittäjyyttä.

Riskinottokyky

Yrittäjänä sinun tulee sietää epävarmuutta sekä ottaa toimeentuloon, ajanhallintaan ja jaksamiseen liittyviä riskejä. Ota kuitenkin vain harkittuja ja hallittuja riskejä.

Kunnianhimo

Yrittäjänä sinulla on yleensä ammattiylpeyttä ja halua näyttää, mihin pystyt. Haluat suoriutua työssäsi hyvin, ja pyrit jatkuvasti parempiin tuloksiin. Sinulla on myös sinnikkyyttä, vastuuntuntoa ja uskoa itseesi.

Innovatiivisuus

Innovatiivisuus tukee yrittäjyyttäsi. Se näkyy esimerkiksi siten, että reagoit luovasti tai teet asioita tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Jos et ole itse innovatiivinen, voit löytää tarvittavaa innovatiivisuutta verkostoistasi.Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 22.3.2019