suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Työttömyys

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan 

  1. ilmoittaudu heti TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi
  2. hae etuutta työttömyyskassastasi tai Kelasta.

Osassa työllisyyspalveluista on meneillään kuntakokeilu. Tämä tarkoittaa sitä, että joissain kunnissa osaa palveluista, joita TE-toimisto järjesti aiemmin, järjestävät heinäkuuhun 2023 asti kunnat. Tällaisia palveluita voivat olla muun muassa palkkatuki, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. 

Sinun ei tarvitse itse selvittää, kuka järjestää työllisyyspalvelusi. Kun ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon, sinulle ilmoitetaan järjestääkö TE-toimisto vai kuntasi työllisyyspalvelusi. Jos olet jo TE-toimiston asiakas, sinulle ilmoitetaan, jos asiakkuutesi siirtyy kunnalle.

Ennen työttömyyttä

Aloita työnhaku ennen kuin työsuhteesi tai opintosi päättyvät, jotta mahdollinen työttömyysjaksosi jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Kun jäät työttömäksi

Voit saada työttömyysetuutta Kelasta tai työttömyyskassastasi, kun ilmoittaudut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja haet kokoaikatyötä.

Työllistyminen

Työnhakuun, kouluttautumiseen, yrityksen perustamiseen ja pitkäaikaistyöttömyyden katkaisemiseen on tarjolla tukea ja apua.