suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Asiointi yhteispalvelussa

Asiointipisteessä voit asioida kunnan ja valtion viranomaisten kanssa monenlaisissa asioissa. Pisteessä tavoitat kunnan, Kelan, Digi- ja väestötietoviraston, poliisin lupahallinnon, työ- ja elinkeinopalveluiden ja Verohallinnon palveluita. Asiointipisteessä saat myös neuvontaa julkisen hallinnon palveluista ja niiden käytöstä. Asiointipiste voi toimia myös äänestyspaikkana. Asiointipisteet ovat entiseltä nimeltään yhteispalvelupisteitä.  

Asiointipisteiden palvelutarjonta vaihtelee toimipisteittäin. Harvaan asutulla maaseudulla asiointipisteissä on usein tarjolla kunnan omia palveluita ja valtion viranomaisten palveluita. Asiointipisteissä voi olla tarjolla myös järjestöjen ja yritysten palveluita. Isoissa kaupungeissa esimerkiksi poliisilla, Kelalla ja TE-toimistoilla on myös omia toimipisteitä, joissa voi asioida.

Asiointipisteessä pystyt hoitamaan asioita sähköisesti asiakkaiden käytössä olevien asiakaspäätteiden avulla ja saat neuvontaa sähköiseen asiointiin. Voit myös asioida palveluneuvojan kanssa ja saada apua asioittesi hoitoon. Pisteissä voi päivystää viranomaisten omia virkailijoita, tai voit tavata heitä yhä useammin kuvayhteyden kautta tai ajanvarauksen avulla. Asiointipisteet ovat avoinna useimmiten vähintään arkipäivisin kello 9–16. Monilla asiointipisteillä on pidempiä aukioloaikoja. Kesällä aukioloaika voi olla lyhyempi.

Löydät lähimmän asiointipisteen Suomi.fistä: Asiointipisteet.


Oletko tyytyväinen tämän sivun sisältöön?

Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 29.1.2024