suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Velkojen järjestelytavat

Yrityksesi velkojen järjestelyyn on eri vaihtoehtoja. Sopivimman tavan valintaan vaikuttavat yrityksesi yhtiömuoto ja taloudellisten vaikeuksien laajuus.

Apua valitsemiseen saat oman muun muassa seutusi kehittämisyhtiöstä, kirjanpitäjältäsi ja Yrittäjän talousapu -palvelusta.

Maksusuunnitelman laatiminen

Kevyin, epävirallinen vaihtoehto yrityksesi velkojen järjestelyyn on olla suoraan yhteydessä velkojiin ja laatia jokaisen kanssa suunnitelma velkojen maksamisesta. Se soveltuu käytettäväksi silloin, kun yrityksesi maksuongelmat ovat tilapäisiä ja tulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta.

Elinkeinonharjoittajan velkajärjestely

Jos yrityksesi maksuongelmat ovat pitkittyneet ja olet yksityinen elinkeinonharjoittaja, voit hakeutua elinkeinonharjoittajan velkajärjestelyyn. Siinä sekä yrityksesi velat että henkilökohtaiset velkasi järjestellään maksuohjelman avulla.

Huomaa, että elinkeinonharjoittajan velkajärjestely ei sovellu osakeyhtiölle, avoimelle yhtiölle, kommandiittiyhtiölle eikä osuuskunnalle.

Yrityssaneeraus

Jos yrityksesi talouden kuntoon saaminen vaatii suurempia toimenpiteitä, hakeudu yrityssaneeraukseen.   Siinä yrityksellesi laaditaan saneerausohjelma, jolla se pyritään tervehdyttämään kokonaisvaltaisesti. Yrityssaneeraus soveltuu kaikille yhtiömuodoille.

Saneerausmenettelyitä on erilaisia:

Niihin pääseminen riippuu yrityksesi talousvaikeuksien laajuudesta.

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon? Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta. Avautuu uuteen ikkunaan.


Tekstistä vastaa: Suomi.fi-verkkotoimitus
Päivitetty: 30.11.2022