suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Velkojen järjestely

Velkojen järjestelyn avulla voit saada yrityksesi talouden kuntoon. Valitse sopivin järjestelytapa yhtiömuodon ja vaikeuksien laajuuden pohjalta. Kaikille yhtiömuodoille sopivia tapoja ovat maksusuunnitelman laatiminen, yrityssaneeraus ja nopeutettu saneerausmenettely. Yksityishenkilön velkajärjestely taas sopii vain yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon?Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta.Avautuu uuteen ikkunaan.

Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:

Velkojen järjestelytavat

Yrityksesi velkojen järjestelyyn on eri vaihtoehtoja. Valitse sopivin tapa yrityksesi yhtiömuodon ja taloudellisten vaikeuksien laajuuden perusteella.

Yrityssaneeraus

Yrityssaneeraus tähtää velkajärjestelyjen laatimiseen ja yrityksesi tervehdyttämiseen. Sen aikana liiketoimintasi jatkuu saneerausohjelman mukaisesti.

Saneerausmenettelyn vaiheet

Hae yrityssaneerausta tuomioistuimelta. Selvittäjä laatii saneerausohjelman yrityksesi tervehdyttämiseksi. Noudata ohjelmaa saneerauksen ajan.

Nopeutettu saneerausmenettely

Nopeutettu saneerausmenettely tähtää yrityksesi saneerausohjelman tavallista nopeampaan vahvistamiseen. Se voi parhaimmillaan kestää vain päivän.

Yksityishenkilön velkajärjestely

Yksityishenkilön velkajärjestelyssä laaditaan maksuohjelma sekä sinun että toiminimesi veloille. Hae järjestelyyn talous- ja velkaneuvonnan kautta.

Uuden yrityksen perustaminen velkojen järjestelyn aikana ja sen jälkeen

Voit halutessasi yleensä käynnistää myös uutta yritystoimintaa velkojen järjestelyn aikana tai sen jälkeen. Siinä voi kuitenkin olla omat haasteensa.