suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Katso-roolien korvaaminen Suomi.fi-valtuuksien valtuusasioilla

Julkaistu 13.7.2020

Suomi.fi-valtuuksien virkailijavaltuuttamispalvelu on avattu kesäkuussa. Palvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen ja toisen puolesta asioinnin niille tahoille, jotka eivät pysty tekemään sähköisiä valtuutuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa.

Virkailijavaltuuttamispalvelua tarvitsevissa yhteisöissä valtuushakemuksen tekemiseen liittyy usein Katso-roolien korvaaminen Suomi.fi-valtuuksien valtuusasioilla. Keskeisistä Katso-rooleista ja niitä vastaavista valtuusasioista on koottu listaus:

Katso-rooleja vastaavat valtuusasiat (dvv.fi, Excel)Avautuu uuteen ikkunaan.

Kukin asiointipalvelu ohjeistaa asiakkaitaan ja loppukäyttäjiään siirtymisestä Suomi.fi-palveluun sekä palvelukohtaisista muutoksista ja aikatauluista. Linkki kunkin viranomaisen ohjeisiin löytyy Katso-palvelun etusivultaAvautuu uuteen ikkunaan. kohdasta ”Katson käyttö päättyy”.

Jokainen Katso-rooli on vaihdettava Suomi.fi-valtuuksiin, jotta eri asiointipalveluiden käyttöä voi jatkaa Katson alasajon jälkeen. On myös tärkeää huomioida, että valtuusasioita voi tulla lisää ja niiden käytön ja tarpeen asioinnissa määrittelee aina kustakin asiointipalvelusta vastaava viranomainen.

Asiakas tekee valtuushakemuksen virkailijalle osoitteessa suomi.fi/valtuudet/valtuushakemus.  

Lisätietoja

Digi- ja väestötietovirasto, Organisaatioasiakkaiden asiakaspalvelu, puh. 0295 53 5115, organisaatiopalvelut[at]dvv.fi