Suomi.fi förnyas under sommaren 2017 och ersätter den nuvarande Suomi.fi-portalen, FöretagsFinland-portalen och Suomi.fi:s Arbetsrum som samlar ihop tjänster för myndigheter.Lär känna Suomi.fi:s utvecklingsversion.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Förstasidan / Service enligt tema / Arbete och pensioner / Arbetssökning och arbetsplatser

Arbetssökning och arbetsplatser med ämnesord arbetstagare

Lediga jobb utannonseras såväl på Internet som mer traditionellt i tidningarna. Många arbetsgivare anställer medarbetare utan offentlig sökning. I många webbtjänster kan man anmäla sig som arbetssökande och presentera sin kompetens för arbetsgivare. Den offentliga förvaltningen söker nya arbetstagare genom att direkt meddela om lediga jobb samt via arbets- och näringsbyråerna.

Arbets- och näringsbyrån har till uppgift att erbjuda stöd och hjälp i fråga om yrkesval och arbetssökning. Byråerna betjänar också arbetsgivare som söker arbetstagare. Det finns också flera privata företag som förmedlar arbetskraft.

Det går också att söka jobb utomlands. Det finns inga begränsningar då det gäller arbete i EU- och EES-länder. I andra länder behövs ett arbetstillstånd som utfärdas av myndigheterna i det land man arbetar i.

Visa innehållet: Mest använda först I alfabetisk ordning

Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.