Förstasidan / E-tjänster / Blankettformer / Word-blanketter

Word-blanketter

Du måste ha programmet Microsoft Word för att kunna öppna Word-blanketter för utskrift. Du kan också se på Word-blanketter på bildskärmen och skriva ut dem med programmet Word Viewer. Programmet Word Viewer, som är gratis, kan du ladda ned från Microsofts webbsidor på adressen www.microsoft.fi.

Om du använder ett Microsoft Word-program kan du fylla i fälten på en Word-blankett direkt på din dator. Du kan också lagra den ifyllda blanketten i din egen dator.

OpenOffice.org är en samling kontorsprogram som i största allmänhet läser olika dokument gjorda på Microsoft Office-program (Word, Excel, Powerpoint). Openoffice är ett komplett kontorspaket som baserar sig på öppen källkod och öppna standarder. Det går att öppna utskrivbara Word-blanketter med OpenOffice.org-program. Programmet kan laddas ned gratis på internet.

Utskrivning av en Word-blankett

En Word-blankett kan du skriva ut antingen ifylld eller tom. När du skriver ut en Word-blankett kan det hända att programmet ger en felanmälan om marginalerna på utskriftsområdet för vissa blanketter. Anmälan beror på olika program- och skrivarinställningar och du behöver inte oroa dig över det. Det lönar sig att svara "Ja" på anmälan och kontrollera att blanketten skrivs ut rätt.

Anvisningar för ifyllning

Word-blanketten i sig själv innehåller ofta anvisningar för ifyllning. Det finns också separata anvisningsfiler för en del blanketter. Du hittar länken till en separat anvisning för ifyllning på blankettsidan under rubriken Anvisningar för att fylla i blanketten.

Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.