Förstasidan / Information om Suomi.fi / Användning / Mobil användning av portalen

Mobil användning av portalen

Portalen Suomi.fi kan användas med mobilapparater. Tjänsten har i princip en lätt konstruktion och den innehåller inte några mediaelement som laddas ned långsamt eller tunga JavaScript-avsnitt. Suomi.fi fungerar i samma utförande i mobil användning och därför saknas en separat mobilversion.

På Suomi.fi:s Arbetsrum som är avsett för myndigheter syns uppgifterna i Suomi.fi-portleten endast med mobilapparater med JavaScript-stöd. Alla uppgifter presenterade i portleten finns dock tillgängliga i portalen utan JavaScript.

  • Med individuella webbläsarinställningar i mobiltelefonen eller annan mobilapparat kan du inverka på hur smidig och snabb den mobila användningen av Suomi.fi är.
  • Om sidan öppnas långsamt kan du förhindra webbläsaren att ladda ned bildfiler varvid sidan borde laddas ned snabbare. Eftersom bilderna i Suomi.fi inte innehåller data, inverkar förhindrandet av bilder inte på portalens innehåll.
  • Genom att minska på bildskärmens storlek får du mer innehåll att rymmas på skärmen, men samtidigt är det möjligt att fontstorleken minskar.
  • I de flesta apparater är det möjligt att zooma sidorna.
  • I apparatens egna instruktioner hittar du sannolikt närmare tips för mobil bläddring.

Om du stöter på problem i användningen av webbläsaren kan du pröva att lösa problemet genom att använda en annan webbläsare i mobilapparaten.

 
Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.