Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Turvallisuus ja järjestys

Turvallisuus ja järjestys asiasanalla rikokset

Onnettomuustilanteissa jokaisen on kykyjensä mukaan osallistuttava auttamiseen ja pelastustoimiin. Poliisi huolehtii yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta. Rajavartiolaitos huolehtii rajaturvallisuudesta ja puolustusvoimat Suomen maanpuolustuksen tehtävistä.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

 • Koko maa

 • Turvallisuussuunnittelu  linkki
  Tietopankki, jossa julkaisuja sekä linkkejä turvallisuussuunnittelusta vastaaville ja asukkaille. Väkivallan vähentämisen tietopalvelu.
  Rikoksentorjuntaneuvosto
 • Nettipoliisi  linkki
  Helsingin nettipoliisin toimialueena on koko Suomi. Nettipoliisitoiminta on uudenlainen mahdollisuus ottaa yhteyttä poliisin, ehkäistä nettirikoksia ennalta ja puuttua akuutisti sosiaalisessa mediassa tapahtuviin rikoksiin.
  Poliisi
 • Jos joudut rikoksen uhriksi  linkki
  Opas rikoksen uhreille. Tietoa rikosasian käsittelyn eri vaiheista, oikeudellisesta avusta, korvauksista ja tukipalveluista.
  Oikeusministeriö OM
 • Rikosuhripäivystys nuorille  linkki
  Erityisesti nuorille suunnattu rikosuhripäivystys. Verkkosivusto tarjoaa tietoa ja verkkoneuvontaa rikoksen uhriksi joutuneelle nuorelle esimerkiksi chatin välityksellä.
  Useiden organisaatioiden tuottama
 • Apua väkivallan uhreille  linkki
  Toimintaohjeita niille, jotka ovat joutuneet pahoinpitelyn, raiskauksen tai perheväkivallan uhriksi. Pdf-julkaisu Käytännön oikeusopas väkivaltarikoksen uhrille.
  Poliisi
 • Rikosuhripäivystys  linkki
  Neuvoja ja tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille, auttava puhelin. Käytännön oikeusopas väkivaltarikoksen uhrille. Rikunet henkilökohtaisia kysymyksiä varten.
  Useiden organisaatioiden tuottama
 • Suojaa omaisuutesi  linkki
  Omaisuusrikoksia voidaan ennalta estää melko yksinkertaisin keinoin. Asunnon, vapaa-ajan asunnon ja polkupyörän suojaus.
  Poliisi
 • Vihjepuhelimet  linkki
  Poliisin vihjepuhelimet, joihin voi ilmoittaa rikostapauksiin liittyviä vihjeitä. Ilmoitusohjeet.
  Poliisi
 • Rikoksentorjunta  linkki
  Rikoksentorjuntaneuvosto on asiantuntija- ja yhteistyöelin, joka suunnittelee ja toteuttaa toimia rikollisuuden ehkäisemiseksi.
  Rikoksentorjuntaneuvosto
 • Rajavartiolaitoksen rikostorjunta ja esitutkinta  linkki
  Rajavartiolaitoksen tehtävänä on torjua rajat ylittävää rikollisuutta, joita ovat esimerkiksi ihmiskauppa ja laittoman maahantulon järjstäminen. Rajavartiolaitos voi tutkia myös väärennyksiä, kalastus- ja metsästysrikoksia, luonnonsuojelurikoksia ja muita toimialaansa kuuluvia rikoksia.
  Rajavartiolaitos
 • Rikosilmoitus  linkki
  Rikosilmoitukseen tarvittavat tiedot, sähköinen rikosilmoitus anastetusta omaisuudesta tai vahingonteosta.
  Poliisi
 • Rikosilmoitus  sähköinen asiointi
  Ilmoitus rikoksesta poliisille. Sähköinen rikosilmoitus on tarkoitettu tehtäväksi vähäisistä rikoksista, jotka eivät vaadi välittömiä toimenpiteitä poliisilta. Ilmoituslomakkeella voi tehdä rikosilmoituksen seuraavantyyppisistä rikoksista: omaisuuteen ...
  Poliisi
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.