Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Liikunta ja ulkoilu / Metsästys ja kalastus

Metsästys ja kalastus asiasanalla turvallisuus

Metsästys ja kalastus ovat Suomessa pääosin luvanvaraisia.

Metsästää saa ainoastaan metsästysaikoina. Joillakin riistaeläimillä, kuten hirvillä, on pyyntikiintiöitä. Metsästysaikojen ja pyyntikiintiöiden tarkoituksena on säännellä metsästettävien eläinten kantoja. Lisääntymisaikana eläimiä ei saa metsästää.

Vapaa-ajankalastus on yleensä luvanvaraista. Pilkkiä ja onkia saa kuitenkin vapaasti. Jotkin kala- ja rapulajit on rauhoitettu tietyksi ajaksi. Arvokkaiden kalalajien kutemis-, elin- ja vaelluspaikkoja on rauhoitettu määräajoiksi kantojen säilyttämiseksi. Myös saimaannorpan elinalueilla kalastusta on rajoitettu.

Maa- ja metsätalousministeriö vastaa kalastus- ja metsästyslakien valmistelusta ja eläinten pyyntilupakiintiöistä. Kalastaja maksaa vuosittain kalastonhoitomaksun Metsähallitukselle ja saa kalastuskortin. Metsästäjät maksavat vuosittain riistanhoitomaksun Suomen riistakeskukselle ja saavat metsästyskortin.

Kortin lisäksi tarvitaan alueen omistajan lupa kalastaa tai metsästää. Metsähallitus myy luvat valtion alueille.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.