suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation AN-byrån

Yrkesvals- och karriärvägledning

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Yrkesvals- och karriärvägledning hjälper dig att fundera på utbildnings- och karriäralternativ och förtydliga planer i olika livsskeden. När du diskuterar konfidentiellt med AN-tjänstens psykolog som är insatt i utbildning, karriär och dess ändringar blir du hörd och psykologen sätter sig in i din sak i all lugn och ro. När du beskriver din situation och dina önskemål för en annan får du en bättre ...

Gör så här

Boka tid för personliga ärenden hos AN-byrån eller via kommunförsöket. Se uppgifter om tidsbokningen på AN-byråns eller kommunförsökets webbplats.

Du kan boka tid för riksomfattande telefon- eller videohandledning elektroniskt.

För vem och på vilka villkor

Du kan delta i yrkesvals- och karriärvägledningstjänsten om

  • du har tillräckliga kunskaper i finska, svenska eller engelska,
  • du är i arbetsför ålder eller går ut grundskolan,
  • du funderar på dina yrkesval och frågor i anslutning till karriären och
  • du vill ha hjälp av en expert för att förtydliga dina planer.

För att få service behöver du inte vara arbetssökande hos AN-tjänsterna. Vissa AN-byråer eller kommunförsök kan erbjuda handledning även på andra språk och vid behov via tolk.

En förutsättning för telefonhandledning är tillräcklig hörsel och förmåga att tala om din egen situation. För att du ska kunna delta i videohandledning måste du ha den enhet som behövs för den visuella anslutningen och en tillräckligt snabb internetförbindelse.

Tjänsten är avgiftsfri.

Servicen tillhandahålls av

AN-byrån

Andra ansvariga organisationer

Norra Savolax arbets- och näringsbyrå, Satakuntas arbets- och näringsbyrå, Kajanalands arbets- och näringsbyrå, Birkalands arbets- och näringsbyrå, Södra Savolax arbets- och näringsbyrå, Norra Karelens arbets- och näringsbyrå, Lapplands arbets- och näringsbyrå, Södra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Norra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Nylands arbets- och näringsbyrå, Sydöstra Finlands arbets- och näringsbyrå, Mellersta Finlands arbets- och näringsbyrå, Österbottens TE-byrå, Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå, Tavastlands arbets- och näringsbyrå

Ansvarig för tjänsten

AN-byrån
Ansvarig för texten: AN-byrån
Uppdaterad: 5.3.2024