suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Regionförvaltningsverket

Utlåtande, anmärkning eller åsikt om ärenden i enlighet med vatten- eller miljöskyddslagen

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Regionförvaltningsverket informerar om vatten- och miljöärenden som regionförvaltningsverket mottagit med en kungörelse i minst 30 dagar på anslagstavlor i kommuner inom verksamhetens eller projektets influensområde. Kungörelsen publiceras också i Regionförvaltningsverkets tillstånds- och informationstjänst. Om inledande av hörande meddelas ofta också i regionens dagstidning.

En kungörelse sänds ...

Gör så här

Du kan bekanta dig med offentliga handlingar som gäller ett mottaget ärende i tillstånds- och informationstjänsten under tiden för hörande. I tjänsten hittas även specifika anvisningar för användning av tjänsten. Handlingarna är framlagda på det ställe som framgår i kungörelsen, till exempel vid kundservicestället i den kommun där projektet eller verksamheten finns.

En anmärkning, åsikt eller ett myndighetsutlåtande kan lämnas på den elektroniska blanketten. På blanketten finns ingående anvisningar för hur en anmärkning eller åsikt ska utformas.

I en anmärkning eller åsikt ska man ange ärendets diarienummer samt den sökande som berörs av anmärkningen eller åsikten. Uppgifter på den elektroniska blanketten kan inte sparas, och man kan inte fortsätta fylla i blanketten senare. Alla uppgifter ska alltså fyllas i med en gång. Till en anmärkning eller åsikt som sänds via blanketten kan bifogas filer som bilaga.

För vem och på vilka villkor

Tjänsten kan användas fritt. Anmärkningsblanketten kräver ingen identifiering.

Filer som sänds som bilaga till den elektroniska blanketten får ha en total storlek på högst 32 MB.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Servicen tillhandahålls av

Regionförvaltningsverket

Ansvarig för tjänsten

Regionförvaltningsverket
Ansvarig för texten: Regionförvaltningsverket
Uppdaterad: 21.3.2021