suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Arbets- och näringsbyrån

Utbildningsrådgivning

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

TE-tjänsternas utbildningsrådgivning hjälper då du behöver råd och stöd för att göra verklighet av dina studie- eller sysselsättningsplaner. Det är enklare att ta beslut om hur du vill utveckla ditt kunnande då du har tillräckliga och riktiga uppgifter om

  • hur du kan ansöka till studier
  • studiernas innehåll
  • olika sätt att finansiera studier
  • yrken och arbetsmarknaden

Utbildningsrådgivarna analyserar och bedömer tillsammans med dig olika studiealternativ oavsett var i Finland du bor och om du vill studera på heltid eller deltid.

Kan jag studera på heltid?

  • Du som vill studera som vuxen är tvungen att noga överväga hur studierna ska finansieras. Utbildningsrådgivarna tar inte beslut om finansiering, men de berättar gärna mera om förutsättningarna för olika förmåner eller stöd som kunde passa just dig.

Vilken utbildning borde jag välja för att skaffa eller bygga på yrkeskunskap?

  • Då du vet vad du vill jobba med hjälper en expert på studiealternativ och olika yrken dig att hitta den utbildning som passar dig bäst då din arbetserfarenhet och tidigare utbildning beaktas.

Vid rådgivningen används offentliga informations- och söktjänster. Rådgivarna hjälper dig också hitta de rätta webbsidorna med just den information som du behöver.

Gör så här

Välj själv hur du vill be om råd och stöd. Ring, sänd e-post eller fråga på Facebook.

För vem och på vilka villkor

Tjänsten är avgiftsfri.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avArbets- och näringsbyrån
Andra ansvariga organisationerNylands arbets- och näringsbyrå, Satakuntas arbets- och näringsbyrå, Lapplands arbets- och näringsbyrå, Norra Karelens arbets- och näringsbyrå, Kajanalands arbets- och näringsbyrå, Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå, Sydöstra Finlands arbets- och näringsbyrå, Tavastlands arbets- och näringsbyrå, Birkalands arbets- och näringsbyrå, Norra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Österbottens arbets- och näringsbyrå, Södra Savolax arbets- och näringsbyrå, Södra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Norra Savolax arbets- och näringsbyrå, Mellersta Finlands arbets- och näringsbyrå
Ansvarig för tjänstenArbets- och näringsbyrån
Område Hela Finland (utom Åland)
Tillgängliga språkfinska
Ansvarig för texten: Arbets- och näringsbyrån
Uppdaterad: 24.4.2020