suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Tjänst

Ungomstjänsterna

Hur kan jag få den här tjänsten?

Se e-tjänster, telefonservice och serviceställen relaterade till den här tjänsten.
Område: Borgå
Tjänsten erbjuds på: finska, svenska

Ungdomstjänsterna ordnar öppen verksamhet, kurser, läger, klubbar, discon, bandkvällar och olika evenemang. Under skolloven ordnar vi mångsidiga aktiviteter för unga.

Ungdomstjänsterna har tre ungdomslokaler: Vårberga, Gammelbacka och Zentra i centrum. Vi ordnar verksamhet för barn och ungdomar i olika åldrar. Åldersgränserna och öppettiderna varierar mellan olika aktiviteter och lokaler. Vi ordnar verksamhet också i samarbete med olika aktörer.

Ungdomslokalerna kan också hyras av andra aktörer: andra förvaltningssektorer i staden, föreningar, organisationer och även privata personer.

Ungdomstjänsterna koordinerar verksamheten i ungdomsfullmäktige samt stödjer och bistår ungdomsföreningar, hyr ut Borgbackens bandlokaler till ungdomar och ordnar klättring på klättringsväggen i Gammelbacka. Vi strävar efter att öka de ungas deltagande och påverkningsmöjligheter bl.a. via webbdemokratitjänsten Ungasideer.fi.

Mer information om tjänsterna finns på Borgå stads webbplats (Servicekanaler-fliken).


För vem och på vilka villkor

Alla under 29 år gamla som bor i kommunen har rätt till kommunens tjänster inom ungdomsarbete.


Bakgrundsinformation och lagstiftning

Både yrkesmässigt ungdomsarbete och frivilligt arbete bland unga är ungdomsarbete. Yrkesmässigt ungdomsarbete är uppfostran och bemötande av unga.

Kommunen ansvarar för ungdomsarbetet. Den samarbetar med föreningar och många andra aktörer.