suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation NTM-centralen

Understöd för hantering av vattnet i städerna och minskning av skadliga ämnen

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Understöd för hantering av skadliga ämnen i stadsvatten kan sökas från NTM-centralen i Södra Savolax under tiden 2.4.–15.5.2024.

Inom temat Hantering av skadliga ämnen inleds nu tre ansökningshelheter, av vilka den sökande kan välja det alternativ som lämpar sig bäst för respektive projekt:

  1. Minskning av skadliga ämnen och riskhantering med hjälp av kommunikation och styrning
  2. Kvalitetskontro ...

Gör så här

Ansök om finansiering genom en ansökan om understöd. Bifoga till ansökan en mer detaljerad projektplan, vars längd är högst 8 sidor.

Fyll i, underteckna, spara och skicka in ansökningsblanketten elektroniskt som bilaga till NTM-centralens allmänna ärendeblankett. Välj NTM-centralen i Södra Savolax som ämbetsverk och skriv som ärende "Hantering av stadsvatten och minskning av skadliga ämnen". Du kan också skicka ansökan till NTM-centralen i Södra Savolax per e-post eller post.

Ansökningstiden för understödet går ut 15.5.2024. Lämna in ansökningarna skriftligen till NTM-centralen i Södra Savolax senast på den sista ansökningsdagen kl. 16.15. NTM-centralen behandlar inte ansökningar som inkommit efter att ansökningstiden gått ut.

För mer detaljerad information om understödet och hur du ansöker om det, se ansökningsförfarandet och och anvisningarna för att fylla i ansökan.

För vem och på vilka villkor

Beviljandet av understödet baserar sig på en helhetsbedömning och en bedömning av dels projektens förväntade effekt när det gäller målet att uppnå god vattenstatus, dels kostnadseffektiviteten, kvaliteten och genomförbarheten.

Understöd kan sökas av kommuner, samkommuner och bolag som dessa äger och andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar, med undantag för statens ämbetsverk och inrättningar. Understöd kan inte beviljas privatpersoner.

Understödet ska sökas innan det arbete som hänför sig till projektet eller verksamheten inleds.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Statsrådets förordning om statsunderstöd för projekt som gäller hantering av vattnet i städerna och minskning av skadliga ämnen i det åren 2020‒2025

Servicen tillhandahålls av

NTM-centralen i Södra Savolax

Andra ansvariga organisationer

NTM-centralen i Sydöstra Finland, NTM-centralen i Birkaland, NTM-centralen i Norra Österbotten, NTM-centralen i Norra Karelen, NTM-centralen i Tavastland, NTM-centralen i Södra Savolax, NTM-centralen i Satakunta, NTM-centralen i Nyland, NTM-centralen i Mellersta Finland, NTM-centralen i Norra Savolax, NTM-centralen i Österbotten, NTM-centralen i Egentliga Finland, NTM-centralen i Lappland, NTM-centralen i Kajanaland, NTM-centralen i Södra Österbotten

Ansvarig för tjänsten

NTM-centralen
Ansvarig för texten: NTM-centralen
Uppdaterad: 20.3.2024