suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Jakobstads social- och hälsovårdsverk

Tjänster inom näringsterapi

  • Tjänst
  • 4 kommuner
  • Offentlig tjänst

Näringsterapeuten är en legitimerad, yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården, som handleder klienter i närings- och kostfrågor. Näringsterapeuten kan vara till hjälp bl.a. i följande fall: fetma, övervikt, undernäring, magbesvär, celiaki och näringsproblem i anslutning till olika sjukdomar. Näringsterapeuten ger råd åt klienter i olika ålder, allt från barn till äldre personer.

Gör så här

Vad gör man om den reserverade tiden inte passar?

Om du inte kan komma till mottagningen på utsatt tid, ska du meddela om det här i så god tid som möjligt genom att ringa eller sända textmeddelande till det telefonnummer som finns i kallelsen.

Telefontider: måndag – torsdag kl. 8:15 – 9.00 och kl. 15:30 – 16:00 (Om vi inte kan svara i telefon, strävar vi till att ringa upp de personer som ringt under telefontiden).

För vem och på vilka villkor

Hur får man tid till näringsterapeuten?

Man kommer till näringsterapeutens mottagning med läkarremiss. Efter att klienten fått sin remiss, får han eller hon tid till näringsterapeuten inom 1 – 3 månader, beroende på hur brådskande ärendet är och på kösituationen. Mottagningstiden sänds till hemadressen med posten.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

Förebyggande besök hos näringsterapeuten är avgiftsfria för klienten och för barn under 18 år. Då näringsterapi ges som sjukvård fakturerar vi en avgift.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avJakobstads social- och hälsovårdsverk
Ansvarig för tjänstenJakobstads social- och hälsovårdsverk
Område Jakobstad, Larsmo, Nykarleby, Pedersöre
Tillgängliga språksvenska, finska
Ansvarig för texten: Jakobstads social- och hälsovårdsverk
Uppdaterad: 27.7.2020