suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Polisen

Tillstånd för vissa spelautomater och spelanordningar

  • Tillstånd eller annan skyldighet
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

En fysisk person, sammanslutning eller stiftelse som agerar som näringsidkare kan få tillstånd att inneha lyckohjul som snurras för hand samt sådana spelautomater och spelanordningar som anskaffats före den 1.6.1970. Genom att använda dessa lyckohjul, spelautomater och spelanordningar kan spelaren få vinster i form av varor eller andra förmåner med penningvärde eller spelmarker som kan bytas ut mo ...

Gör så här

Tillstånd ansöks om vid polisinrättningen där anordningen är placerad.

Tillståndet kan ansökas om med den blankett som kan skrivas ut från polisens webbplats. Ansökan kan även göras vid polisinrättningen eller polisens serviceställen.

Mer uppgifter om att ansöka om tillstånd finns på polisens webbplats.

Det finns inte information om alla servicekanaler på det språk du valt. Byt språk på sidan om du vill ha information om servicekanalerna på andra språk.

För vem och på vilka villkor

Tillstånd för att inneha sådana spelautomater, spelanordningar och lyckohjul som snurras för hand kan ansökas om vid polisinrättningen där anordningen är placerad. Tillstånd kan beviljas för högst 1 år. Om man vill fortsätta att tillhandahålla anordningen ska en ny tillståndsansökan göras.

Om automaten eller anordningen fungerar med hjälp av myntlås ska den vara försedd med ett sådant räkneverk för kontroll av penningrörelsen som är besiktigat och godkänt av ett kontrollorgan som Polisstyrelsen förordnat.

Servicen tillhandahålls av

Polisen

Ansvarig för tjänsten

Polisen
Ansvarig för texten: Polisen
Uppdaterad: 28.3.2024