suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation AN-byrån

Sysselsättningsanslag för statligt ämbetsverk eller inrättning

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Arbets- och näringsbyråerna och kommunförsöken kan bevilja anslag till statliga ämbetsverk eller inrättningar för att sysselsätta arbetslösa arbetssökande. Anslaget kan riktas till att sysselsätta en person i både ett anställningsförhållande och ett tjänsteförhållande.

Målet är att förbättra den arbetslösa arbetssökandens yrkeskompetens och främja sysselsättningen på den öppna arbetsmarknaden.

B ...

Gör så här

Ansök om anslag med blanketten TEM315 Ansökan om anvisning av anslag för att anställa en arbetslös arbetssökande.

Efter att anslaget beviljats ska du varje kalendermånad göra en anmälan till UF-centret om användningen av anslaget på blankett TEM317 Månadsrapport om användning av anslag.

För vem och på vilka villkor

En förutsättning för att anslag ska beviljas är att du förbinder dig att betala arbetstagaren en lön som är i enlighet med statens allmänna tjänste- och arbetskollektivavtal eller något annat kollektivavtal.

Ett statligt affärsverk anses i huvudsak vara ett företag då lönesubvention beviljas. Om affärsverket har samhälleliga uppgifter och personen anställs i sådana här uppgifter jämställs affärsverket med ett statligt verk och den kan beviljas sysselsättningsanslag i stället för lönesubvention.

Kostnader kan ersättas upp till vad som årligen fastställs i statens budget. Maximibeloppet hindrar dig inte från att betala högre lön, men du måste själv betala skillnaden.

Servicen tillhandahålls av

AN-byrån, UF-centret

Andra ansvariga organisationer

Tavastlands arbets- och näringsbyrå, Satakuntas arbets- och näringsbyrå, Kajanalands arbets- och näringsbyrå, Birkalands arbets- och näringsbyrå, Södra Savolax arbets- och näringsbyrå, Norra Karelens arbets- och näringsbyrå, Lapplands arbets- och näringsbyrå, Södra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Norra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Nylands arbets- och näringsbyrå, Sydöstra Finlands arbets- och näringsbyrå, Mellersta Finlands arbets- och näringsbyrå, Österbottens TE-byrå, Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå, Norra Savolax arbets- och näringsbyrå

Ansvarig för tjänsten

AN-byrån
Ansvarig för texten: AN-byrån
Uppdaterad: 30.6.2023