suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Stödfamiljsverksamhet

  • Tjänst
  • Helsingfors
  • Offentlig tjänst

Stödfamiljer är vanliga familjer som vi tränar för att fungera som stödfamiljer. En stödfamilj kan erbjuda sällskap och sysselsättning åt ett barn i behov av särskilt stöd, på så sätt att det stödjer barnets uppväxt och utveckling. Stödfamiljerna erbjuder barnets föräldrar ett avbrott som främjar deras hälsa.

Barnet tillbringar en helg i månaden tillsammans med stödfamiljen, enligt vad som avt ...

Gör så här

Stödfamiljsverksamhet, kontaktinformation - E-post: tukiperhe@hel.fi

För vem och på vilka villkor

Tjänsten är avsedd för barn med behov av särskilt stöd och barnskyddets klientfamiljer. Servicen hjälper i problem med uppfostran, orken eller då familjen har ett begränsat socialt nätverk.

Tjänsten är avsedd för helsingforsbor.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

För barn som behöver särskilt stöd och barnets familj kan ordnas en stödperson eller -familj. Man måste inte vara klient hos barnskyddet för att få en stödperson.

Både stödpersons- och stödfamiljsverksamheten skräddarsys enligt barnets och familjens individuella behov. Stödpersonen träffar barnet för en gemensam aktivitet eller hobby under ett par timmar varje eller varannan vecka. Inom stödfamiljsverksamheten tillbringar barnet till exempel ett veckoslut i månaden hos stödfamiljen.

Stödpersonen eller -familjen får en kostnadsersättning och ett arvode. De får utbildning för uppgiften. Stödpersonernas och -familjernas tystnadsplikt gäller även efter att uppgiften avslutats.

Servicen tillhandahålls av

Helsinfors stad

Ansvarig för tjänsten

Helsingfors stad, Social-, hälsovårds- och räddningssektorn
Ansvarig för texten: Helsingfors stad, Social-, hälsovårds- och räddningssektorn
Uppdaterad: 31.3.2024