suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Karleby stad

Specialdagvård

  • Tjänst
  • Karleby
  • Offentlig tjänst

Stöd för utveckling och lärande är en del av den kvalitativa verksamheten inom småbarnspedagogiken och riktar sig till alla de barn som är i behov av stöd.

Barnets utveckling och lärande stödjas på ett sätt som motsvarar barnets behov och stödet ordnas så fort som möjligt efter att behovet framträtt. Stödet ska ordnas utgående från barnets styrkor och behov av stöd för utveckling och lärande. Stö ...

Gör så här

Ditt barns behov av stöd ska utredas i samband med att planen för småbarnspedagogik utarbetas. Förutom dig och personalen inom småbarnspedagogiken kan till exempel även en psykolog, talterapeut eller ergoterapeut delta i arbetet.

För vem och på vilka villkor

Om föräldrarna känner oro för sitt barn som omfattas av småbarnspedagogik vad gäller barnets växande, utveckling och lärande kan detta först tas upp med personalen i barnets grupp och/eller med speciallärare inom småbarnspedagogiken.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Om ditt barn behöver stöd på grund av fysiska orsaker eller på grund av orsaker relaterade till kunskap, färdigheter, känsloliv eller social utveckling, försöker kommunen antingen förverklga stödet på den nuvarande platsen för småbarnspedagogik eller hitta en plats som passar ditt barn bättre.

Stödet till ditt barn kan vara olika funktionella lösningar, differentierad smågruppsverksamhet eller en del av annan daghems- och småbarnspedagogisk verksamhet. En speciallärare inom småbarnspedagogiken kan vara till hjälp. Stödet för ditt barn kan förverklgas som ett sektorsövergripande samarbete mellan hälsovårdare, psykologer, socialarbetare, musikterapeuter, ergoterapeuter, talterapeuter, familjerådgivningen, barnpsykiatrin och skolan.

Servicen tillhandahålls av

Karleby stad

Ansvarig för tjänsten

Karleby stad
Ansvarig för texten: Karleby stad
Uppdaterad: 28.9.2023