suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Soite

Skolhälsovård

  • Tjänst
  • 8 kommuner
  • Offentlig tjänst

Skolhälsovårdens arbete utförs i samarbete med föräldrar, lärare och övrig elevvårdspersonal. Verksamheten är konfidentiell.

Skolhälsovården omfattar:

  • främjar elevens uppväxt, utveckling, hälsa och välbefinnande
  • stöder föräldrar och vårdnadshavare i uppfostringsarbetet
  • eftersträvar att tidigt identifiera elevers behov av särskilt stöd eller undersökningar och att stödja vid sådana behov. Sk ...

Gör så här

Inom skolhälsovården används DigiSoites Egenvårdstjänsts digitala tidsbeställning. Tid beställs digitalt till hälsoundersökning som sker innan första klassen inleds samt för femteklassarnas omfattande hälsoundersökning.

Det finns inte information om alla servicekanaler på det språk du valt. Byt språk på sidan om du vill ha information om servicekanalerna på andra språk.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Skolhälsovårdens anställda följer upp elevens uppväxt och utveckling. Dessutom främjar de elevens hälsa och välbefinnande samt stöder föräldrarna och vårdnadshavarna i fostran. Skolhälsovården ansvarar också för att skolmiljön är hälsosam och trygg.

Eleven får genomgå hälsoundersökning i varje årskurs. Om en elev lider av långvariga sjukdomar eller behöver fortsatta undersökningar eller fortsatt vård, hänvisar skolhälsovården eleven vidare. Om en resa i samband med skolhälsovård medför kostnader för en elev och en eventuell ledsagare, ersätts kostnaderna.

Servicen tillhandahålls av

Soite

Ansvarig för tjänsten

Soite
Ansvarig för texten: Soite
Uppdaterad: 12.2.2024