suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Arbets- och näringsbyrån

Rekrytering av arbetstagare

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Arbets- och näringsbyråerna och kommunförsöken erbjuder företag och arbetsgivare rådgivning i anslutning till tillsättandet av lediga arbetsplatser samt information om arbetssökande inom branschen och om arbetsmarknadsläget. Rekryteringsexperterna hjälper dig att hitta rätt person till din arbetsplats. Arbets- och näringsbyråerna och kommunförsöken beviljar också olika stöd då den anställda arbetstagaren är arbetslös.

Du kan utnyttja olika sätt att hitta en arbetstagare.

  • Publicera en arbetsplatsannons på Jobbmarknad.
  • Ge arbets- och näringsbyrån eller kommunförsöket i uppgift att söka och presentera för dig det antal sökande som du har valt i AN-tjänsternas kundregister och som uppfyller dina sökkriterier.
  • Arrangera ett rekryteringstillfälle tillsammans med AN-tjänsterna.
  • Sök en lämplig arbetstagare i arbetskraftsutbildningen bland arbetssökande som håller på att utveckla sin kompetens. Bläddra bland utbildningar som har inletts. Utbildaren ger dig ytterligare information om utbildningsprogrammets innehåll och mål, tidtabeller och förverkligandet av inlärning i arbete.

Gör så här

Du kan publicera en arbetsplatsannons på Jobbmarknad när du har loggat in i tjänsten med nätbankskoder eller mobilcertifikat. När du skapar en arbetsplatsannons föreslår Jobbmarknad lämpliga arbetssökande för platsen.

Du kan också anmäla en ledig arbetsplats med en webblankett. En anmälan som kommit in under veckoslut eller helg handläggs först nästa vardag.

I webbtjänsten Mina e-tjänster för företag och arbetsgivare kan du bläddra bland pågående arbetskraftsutbildningar eller lämna en kontaktbegäran till arbets- och näringsbyrån eller kommunförsöket.

Allmän rådgivning om rekrytering av arbetstagare får du från AN-tjänsternas rådgivningstjänst för företags- och arbetsgivarkunder.

För vem och på vilka villkor

De avgiftsfria rekryteringstjänsterna kan användas av alla företag eller andra organisationer som rekryterar arbetstagare i Finland samt privata personer som är arbetsgivare.

Inloggning i Mina e-tjänster för företag och arbetsgivare förutsätter stark autentisering.

En ledig arbetsplats kan också anmälas utan identifiering.

Tjänsten är avgiftsfri.

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avArbets- och näringsbyrån
Andra ansvariga organisationerSödra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Österbottens arbets- och näringsbyrå, Norra Karelens arbets- och näringsbyrå, Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå, Nylands arbets- och näringsbyrå, Mellersta Finlands arbets- och näringsbyrå, Kajanalands arbets- och näringsbyrå, Södra Savolax arbets- och näringsbyrå, Birkalands arbets- och näringsbyrå, Tavastlands arbets- och näringsbyrå, Lapplands arbets- och näringsbyrå, Norra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Satakuntas arbets- och näringsbyrå, Norra Savolax arbets- och näringsbyrå, Sydöstra Finlands arbets- och näringsbyrå
Ansvarig för tjänstenArbets- och näringsbyrån
Område Hela Finland (utom Åland)
Tillgängliga språksvenska, engelska, finska
Ansvarig för texten: Arbets- och näringsbyrån
Uppdaterad: 12.8.2022