suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation NTM-centralen

Registrering som kommersiell fiskare

  • Tillstånd eller annan skyldighet
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

I registret för kommersiella fiskare registreras naturliga personer och rättspersoner (företag), som får försäljningsintäkter av fisk eller kräftor eller förädlade produkter av dessa som det själv fiskat eller som nån annan fiskat i deras namn. NTM-centralen vid Egentliga-Finland upprätthåller registret.

De kommersiella fiskarna registreras i två grupper:

Grupp 1: 1: Omsättningen överskrider i ...

Gör så här

Fyll i den elektroniska blanketten ”Ansökan till registret för kommersiella fiskare” eller fyll i den utskrivbara blanketten och lägg till de bilagor som behövs. Skicka in den utskriftsbara blanketten per post eller e-post till registratorskontoret vid Egentliga Finlands NTM-central (kontaktinformation finns på blanketten).

För vem och på vilka villkor

Fysiska och juridiska personer som bor eller vistas i ett område som hör till Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, och fiskar i Finland eller Finlands ekonomiska zon kan registrera sig som kommersiella fiskare.


Giltighetstid

Registreringen som kommersiell fiskare är i kraft i högst tre (3) år åt gången,

Servicen tillhandahålls av

NTM-centralen

Andra ansvariga organisationer

NTM-centralen i Södra Österbotten, NTM-centralen i Birkaland, NTM-centralen i Norra Österbotten, NTM-centralen i Sydöstra Finland, NTM-centralen i Norra Karelen, NTM-centralen i Tavastland, NTM-centralen i Södra Savolax, NTM-centralen i Satakunta, NTM-centralen i Nyland, NTM-centralen i Mellersta Finland, NTM-centralen i Norra Savolax, NTM-centralen i Österbotten, NTM-centralen i Lappland, NTM-centralen i Kajanaland

Ansvarig för tjänsten

NTM-centralen
Ansvarig för texten: NTM-centralen
Uppdaterad: 11.1.2024