suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Regionförvaltningsverket

Registrering av personer som är behöriga för asbestsanering

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Ansvarsområdet för arbetarskyddet vid Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland för som tillståndsmyndighet ett register över personer som är behöriga att utföra asbestsanering. I registret införs personens namn, födelsetid, registreringsnummer samt datum för avläggande av yrkesexamen eller en lämplig del av den.

Registret effektiviserar arbetarskyddsmyndigheternas tillsyn och främjandet ...

Gör så här

Fyll i blanketten Registreringsförfrågan för behöriga asbestsanerare. Bifoga till registreringsbegäran en kopia av yrkesexamensbetyget eller ett intyg över avlagd delexamen. Lämna in registreringsbegäran med bilagor till ansvarsområdet för arbetarskyddet vid Regionförvaltningsverket i Västra- och Inre Finland.

Asbestsanering kan utföras först när en kompetent person har införts i tillståndsmyndighetens register. Uppgifter om personer som är behöriga för asbestsanering förs in i registret inom två arbetsdagar efter att registreringsbegäran har inkommit.

Det finns inte information om alla servicekanaler på det språk du valt. Byt språk på sidan om du vill ha information om servicekanalerna på andra språk.

För vem och på vilka villkor

Asbestsanering får utföras och ledas endast av sådana arbetstagare som har fått godkänd utbildning i asbestsanering. Behörighetsvillkor för asbestsanerare och ledare av asbestsanering är lämplig yrkesexamen eller en del av den.

Servicen tillhandahålls av

Regionförvaltningsverket

Ansvarig för tjänsten

Regionförvaltningsverket
Ansvarig för texten: Regionförvaltningsverket
Uppdaterad: 1.4.2022