suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation AN-byrån

Rådgivning och stöd vid uppsägning

  • Tjänst
  • Hela landet utom Åland
  • Offentlig tjänst

Om du blir uppsagd från ditt arbete på grund av produktionsrelaterade eller ekonomiska orsaker erbjuder arbets- och näringsbyrån stöd för att sysselsättas på nytt redan under din uppsägningstid.

I en uppsägningssituation samarbetar arbets- och näringsbyrån med din arbetsgivare och representanter för personalen och ordnar till exempel infotillfällen där man berättar om kundrelationen inom AN-tjäns ...

Gör så här

Om du blir uppsagd från ditt arbete av produktionsrelaterade eller ekonomiska orsaker, läs om ämnet på Jobbmarknaden eller ring den allmänna rådgivningstjänsten för personkunder.

Om du önskar personlig handledning och rådgivning ska du anmäla dig som arbetssökande till AN-tjänsterna redan under uppsägningstiden.

För vem och på vilka villkor

Jobbmarknaden och den allmänna rådgivningstjänsten för personkunder är tillgängliga för alla.

Om du blir uppsagd från ditt arbete och behöver personlig handledning eller tänker ansöka om arbetslöshetsförmån ska du anmäla dig som arbetssökande till AN-tjänsterna.

Många av AN-tjänsternas sysselsättningsfrämjande tjänster är behovsprövade och förutsätter att man anmäler sig som arbetssökande. Diskutera med AN-byrån eller en expert inom kommunförsöket så att du vet vilken tjänst som passar din situation bäst.

Servicen tillhandahålls av

AN-byrån

Andra ansvariga organisationer

Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå, Birkalands arbets- och näringsbyrå, Norra Savolax arbets- och näringsbyrå, Tavastlands arbets- och näringsbyrå, Norra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Österbottens TE-byrå, Satakuntas arbets- och näringsbyrå, Nylands arbets- och näringsbyrå, Södra Savolax arbets- och näringsbyrå, Sydöstra Finlands arbets- och näringsbyrå, Kajanalands arbets- och näringsbyrå, Lapplands arbets- och näringsbyrå, Norra Karelens arbets- och näringsbyrå, Södra Österbottens arbets- och näringsbyrå, Mellersta Finlands arbets- och näringsbyrå

Ansvarig för tjänsten

AN-byrån
Ansvarig för texten: AN-byrån
Uppdaterad: 9.9.2022