suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Vasa centralsjukhus

Psykiatriska tjänster

  • Tjänst
  • 13 kommuner
  • Offentlig tjänst

Inom psykiatrin erbjuder vi primärt patienter öppen vård och då tillståndet kräver kan vi även vårda alla åldersgrupper från småbarn till äldre på någon av sjukhusets avdelningar. Vår målsättning är att hjälpa patienter med psykiska problem att leva ett så normalt liv som möjligt. Vi erbjuder mångsidiga verksamhetsrutiner för att göra det lättare för patienten att reda sig i en normal levnadsmiljö. Vi tillhandahåller skräddarsydd individuell psykiatrisk vård för varje patient i mångprofessionella arbetsgrupper och i samarbete med patienten. Vi satsar på en familjecentrerad vård – patientens familj och närstående kan delta i planeringen och genomförandet av vården i den mån det är möjligt.

På samjouren finns även en jourhavande psykiatrisk sjukskötare på plats. Den allmänsjukhuspsykiatriska arbetsgruppen finns i Sandviken. I Roparnäs finns barnpsykiatriska polikliniken samt vuxenpsykiatriska polikliniken, var finns olika arbetsgrupper: akutpsykiatri, terapi, psykiatrisk rehabilitering, psykogeriatri, ätstörningsarbetsgrupp och neuropsykiatri. Avdelningsvård erbjuds inom barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatri.

För vem och på vilka villkor

Till tjänsterna behövs remiss.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/sv/for_patienter/sjukhusguiden/pa-sjukhuset/kundavgifter/

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avVasa sjukvårdsdistrikt
Ansvarig för tjänstenVasa sjukvårdsdistrikt
Område Jakobstad, Kaskö, Korsholm, Korsnäs, Kristinestad, Laihela, Larsmo, Malax, Närpes, Nykarleby, Pedersöre, Vasa, Vörå
Tillgängliga språkfinska, svenska
Ansvarig för texten: Vasa centralsjukhus
Uppdaterad: 3.2.2020