suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Åbo stad

Preventivrådgivningsbyrå

  • Tjänst
  • Åbo
  • Offentlig tjänst

Område

Åbo
Tjänsten erbjuds på: finska

Preventivrådgivningsbyrån betjänar åbobor under 25 år i frågor som gäller förebyggande av oönskade graviditeter. Klienter (över 25 år) som har preventivmedelsproblem kan också komma till rådgivningsbyrån med remiss av läkare, hälsovårdare eller socialskötare. På preventivrådgivningsbyrån utförs dessutom efterkontrollen efter en förlossning, om koppar- eller hormonspiral eller preventivkapsel väljs som preventivmedel. Klienter vid preventivrådgivningsbyrån är även kvinnor i alla åldrar som söker abort.

På preventivrådgivningsbyrån ges akut p-piller gratis till klienter under 18 år. Klienter över 18 år kan själva avhämta akuta p-piller på apoteket utan att besöka preventivrådgivningsbyråns mottagning. På preventivrådgivningsbyrån behandlas även klienter som söker sterilisering.

De som är klienter på preventivrådgivningsbyrån ska ha behov av preventivmedel. Preventivrådgivningen är gratis. För sjukvårdsbesök hos läkare uppbärs hälsocentralavgift. För ett oannullerat sjukvårdsbesök hos läkare uppbärs en avgift.


För vem och på vilka villkor

För åbobor


Servicen tillhandahålls av: 
Åbo stad