suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Vasa centralsjukhus

Onkologiska tjänster

  • Tjänst
  • 13 kommuner
  • Offentlig tjänst

Onkologiska enheten ansvarar för vården av solida tumörer. Vi erbjuder onkologiska tjänster för befolkningen inom Vasa och Syd-Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Respekt för människovärdet och rättvisa är vägledande i vården. Individuellt bemötande och bästa tänkbara vård för varje enskild patient är vårt mål. Inom enheten strävar vi efter att förbättra kvaliteten och tillgången på vård. Vi försöker alltid för varje enskild patient planera den för honom/henne bästa möjliga vården. Patienten är välkommen att ta med sin anhöriga vid vårdtillfällena om han/hon så önskar.

Enheten består av poliklinik, strålbehandlingsavdelning och bäddavdelning. Verksamheten indelas i två olika typer av behandling: strålbehandling och onkologisk läkemedelsbehandling. Strålbehandlingens ansvarsområde är Vasa och Syd-Österbottens sjukvårdsdistrikt och delvis även Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Läkemedelsbehandlingens ansvarsområde är Vasa sjukvårdsdistrikt och för krävande läkemedelsbehandlingar även Syd-Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Vi arbetar mångprofessionellt och har samarbete med bl.a. socialskötare, näringsterapeut, fysioterapeut, sjukhusteolog och enligt behov även andra specialiteter. Inom enheten finns även patienttransportör.

Enheten fungerar som undervisningsplats för vårdstuderande och medicinestuderande.

För vem och på vilka villkor

Till tjänsterna behövs remiss.

Tjänsten är avgiftsbelagd.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/sv/for_patienter/sjukhusguiden/pa-sjukhuset/kundavgifter/

Basuppgifter

Servicen tillhandahålls avVasa sjukvårdsdistrikt
Ansvarig för tjänstenVasa sjukvårdsdistrikt
Område Jakobstad, Kaskö, Korsholm, Korsnäs, Kristinestad, Laihela, Larsmo, Malax, Närpes, Nykarleby, Pedersöre, Vasa, Vörå
Tillgängliga språkfinska, svenska
Ansvarig för texten: Vasa centralsjukhus
Uppdaterad: 24.1.2020