suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Civiltjänstcentralen

Hinderlöshetsutlåtande över ansökan om pass

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Om du är högst 30 år gammal och inte ännu påbörjat din civiltjänstgöring, eller om din civiltjänstgöring ännu pågår behöver du ett hinderlöshetsutlåtande lämnat av Civiltjänstcentralen eller tjänstgöringsplatsen över ansökan om pass. Om du har fullgjort din civiltjänst och inte har något annat intyg över fullgörandet av civiltjänsten kan du begära ett skriftligt hinderlöshetsutlåtande av Civiltjän ...

Gör så här

Be om hinderlöshetsutlåtande av Civiltjänstcentralen om du ännu inte har påbörjat din civiltjänstgöring eller är på utbildningsperioden. Civiltjänstcentralen kan lämna sitt utlåtande skriftligt till dig, eller per telefon till en passmyndighet.

Begär din förman om ett hinderlöshetsutlåtande om du utför arbetstjänst. Tjänstgöringsplatsen kan lämna sitt utlåtande skriftligt till dig, eller per telefon till en passmyndighet.

Civiltjänstgöringsplatsen använder en modell för hinderlöshetsutlåtande som finns i Anvisning om anordnande och fullgörande av civiltjänst (TEM/2313/00.05.02/2016).

För vem och på vilka villkor

Om du har fullgjort din civiltjänst eller befriats från utförande av civiltjänst får du ett utlåtande över att det inte föreligger hinder för dig att beviljas pass, identitetsbevis eller annat resedokument.

Om du inte ännu påbörjat din civiltjänstgöring eller om din civiltjänstgöring ännu pågår förespråkar Civiltjänstcentralen eller tjänstgöringsplatsen dig ett pass fram till slutet av det år du fyller 28.

Civiltjänstcentralen behandlar ansökan om hinderlöshetsutlåtande som brådskande.

Servicen tillhandahålls av

Civiltjänstcentralen

Ansvarig för tjänsten

Civiltjänstcentralen
Ansvarig för texten: Civiltjänstcentralen
Uppdaterad: 27.2.2024