suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Hälsorådgivning inom skolhälsovården

  • Tjänst
  • Helsingfors
  • Offentlig tjänst

Med hälsorådgivning avses verksamhet som leds av yrkespersonal inom hälsovården där man stödjer välbefinnandet bland barn, ungdomar och i deras utvecklingsmiljö genom systematisk interaktion och kommunikation som utgår från hälsan på individ-, grupp- och befolkningsnivå.

Hälsorådgivningen genomförs utifrån de individuella behoven och det individuella utvecklingsskedet i samarbete med personen ...

Gör så här

För vem och på vilka villkor

Alla elever har rätt till elevvård.

Skolelever

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Elever inom förskole- och grundläggande utbildning har rätt till elevvård. Med detta avses sörjandet för elevernas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Med hjälp av elevvården främjar man elevernas balanserade utveckling samt säkerställer att alla får en jämlik möjlighet till lärande.

Målet med elevvård är att upptäcka och ingripa i elevernas problem i ett så tidigt skede som möjligt. Elevvårdstjänsterna omfattar bl.a. skolhälsovården, skolkurator- och skolpsykologverksamheten. Elevvård utförs också av lärare och skolans övriga personal.

I alla skolor finns också en elevvårdsgrupp, som leds av representanten som utnämnds av utbildningsorganisatören. Gruppens uppgift är att planera, genomföra och utveckla elevvården så att alla har en sund, trygg och tillgänglig skolmiljö.

Servicen tillhandahålls av

Helsinfors stad

Ansvarig för tjänsten

Helsingfors stad, Social-, hälsovårds- och räddningssektorn
Ansvarig för texten: Helsingfors stad, Social-, hälsovårds- och räddningssektorn
Uppdaterad: 27.3.2024