suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation FPA

Elektroniskt informationsutbyte gällande social trygghet i Europa

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Socialförsäkringsinrättningarna i Finland kan utbyta information med andra länders socialförsäkringsinrättningar via EESSI-kontaktpunkten. EESSI (Electronic Exchange of Social Security Information) är ett system för informationsutbyte som fungerar i hela Europa och används i 28 EU-länder samt i Island, Norge, Liechtenstein och Schweiz. Avsikten med det elektroniska informationsutbytet är att främj ...

Gör så här

Användningen av tjänsten kräver behörighet. Behörigheterna beviljas av den organisation som en person representerar då han eller hon använder tjänsten.

Andra organisationer än FPA, arbetspensionsanstalterna och Pensionsskyddscentralen använder tjänsten med Suomi.fi-fullmakter. Det finns fem Suomi.fi-fullmakter som gör det möjligt att använda tjänsten.

För vem och på vilka villkor

Tjänsten är avsedd för tjänstemän vid socialförsäkringsinrättningar som är verksamma i Finland (såsom Pensionsskyddscentralen, Folkpensionsanstalten (FPA), arbetspensionsanstalterna, olycksfallsförsäkringsbolagen, pensionsstiftelserna, arbetspensionskassorna och arbetslöshetsförsäkringskassorna) och som i sitt arbete handlägger ärenden som gäller social trygghet i internationella situationer.

Servicen tillhandahålls av

FPA

Ansvarig för tjänsten

FPA
Ansvarig för texten: FPA
Uppdaterad: 7.10.2020