suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Kyrkan i Åbo och S:t Karins

Ekonomiskt stöd

  • Tjänst
  • 2 kommuner
  • Offentlig tjänst

Med församlingens diakoniarbetare kan du diskutera dina ekonomiska frågor konfidentiellt. Diakoniarbetarna är yrkesutbildade personer inom socialvården eller hälso- och sjukvården och har tystnadsplikt. Diakoniarbetaren lyssnar, stöder och ger råd i ekonomiska frågor. Diakoniarbetaren kan hjälpa dig att ansöka om utkomststöd eller någon annan förmån som du har rätt till.

Diakoniarbetaren kan vid ...

Gör så här

När du behöver ekonomiskt bidrag, kontakta alltid församlingens diakoni i ditt bostadsområde. De vars modersmål är svenska kontaktar diakonalarbetaren i Åbo svenskspråkiga församling.

Undantag är följande situationer:

• En flykting som varit i landet mindre än tre år: kontakta diakoniarbetaren som ansvarar för detta område

• Bostadslösa: kontakta diakoniarbetaren som ansvarar för bostadslösas tjänster

Det finns inte information om alla servicekanaler på det språk du valt. Byt språk på sidan om du vill ha information om servicekanalerna på andra språk.

För vem och på vilka villkor

Ekonomiskt bidrag är avsett för alla som bor i Åbo och S:t Karins och som befinner sig i ekonomisk nöd. Du kan endast ansöka om hjälp från församlingen i ditt bostadsområde. För undantag, se 'Gör så här'.

Det ekonomiska bidraget är småskaligt och beviljas huvudsakligen endast en gång. Tjänsten är gratis. Man behöver inte tillhöra kyrkan för att få hjälp.

Servicen tillhandahålls av

Kyrkan i Åbo och S:t Karins

Ansvarig för tjänsten

Kyrkan i Åbo och S:t Karins
Ansvarig för texten: Kyrkan i Åbo och S:t Karins
Uppdaterad: 22.2.2023