suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Begäran om information

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Fimeas registratorskontor svarar på frågor och begäran om handlingar som gäller registrerade handlingar. Registratorskontoret upprätthåller också ett ärenderegister över ärenden som Fimea behandlar, tillhörande handlingar och behandlingsfaser.

Uppgifter ur en offentlig handling ska lämnas ut senast två veckor efter att begäran har inkommit. Om de begärda handlingarna är många eller innehåller se ...

Gör så här

Begäran om information görs i första hand på en webblankett som skickas till registratorskontoret på nätet. Begäran om information kan också skickas per e-post eller per telefon. Vid behov kan man ta kopior av handlingarna för vilka det tas ut en ersättning enligt serviceprislistan.

För vem och på vilka villkor

Myndighetshandlingar är offentliga, om inte något annat uttryckligen bestäms i lag. När handlingen är sekretessbelagd har myndigheten motiveringar för sekretessen. Var och en har rätt att ta del av handlingar som gäller honom eller henne själv, även om det i lag har föreskrivits att handlingarna är sekretessbelagda för allmänheten.

Servicen tillhandahålls av

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea

Ansvarig för tjänsten

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea
Ansvarig för texten: Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea
Uppdaterad: 1.3.2023