suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Civiltjänstcentralen

Avtal om utförande av arbetstjänst vid civiltjänstgöringsplats

  • Tillstånd eller annan skyldighet
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Då en civiltjänstgöringsplats beslutar att ta en civiltjänstgörare i arbetstjänst, ingår civiltjänstgöraren och tjänstgöringsplatsen ett avtal om arbetstjänst genom att fylla i en förbindelse i Sivariweb. En elektroniskt godkänd förbindelse är ett avtal om att civiltjänstgöraren tar emot en arbetstjänstgöringsplats och att civiltjänstgöringsplatsen tar en civiltjänstgörare i arbetstjänst. Civiltjä ...

Gör så här

Tjänstgöringsplatsens ansvars- eller kontaktperson fyller i förbindelsen i Sivariweb.

Tjänstgöringsplatsen och tjänstgöraren kommer överens om följande:

  • startdatum för arbetstjänsten
  • huvudsakliga arbetsuppgifter
  • inkvartering
  • betalningstidtabell för dagpeng
  • måltider
  • hälsovård
  • arbetsresor

Fyll i förbindelsen omsorgsfullt i Sivariweb. Tjänstgöringsplatsen godkänner förbindelsen i Sivariweb och tjänstgöraren godkänner förbindelsen elektroniskt via OmaSivari. När båda parter har godkänt förbindelsen gör Civiltjänstcentralen ett förordnande till arbetstjänst. Arbetstjänstgöringen kan börja enligt överenskommelse såvida Civiltjänstcentralen inte meddelar annat.

Om tjänstgörarens arbetsuppgifter innehåller personlig växelverkan i väsentlig grad och av permanent natur med under 18-åringar, noteras detta i förbindelsen som ett förpliktigande till Civiltjänstcentralen att granska tjänstgörarens utdrag om brottslig bakgrund innan arbetstjänsten förordas.

För vem och på vilka villkor

Civiltjänstgöringsplatsen ska ha ett gällande avtal om att fungera som tjänstgöringsplats och användarkoder till Sivariweb. Den ansvarsperson som namnges för tjänstgöringsplatsen i Sivariweb ska godkänna förbindelsen elektroniskt.

Förbindelsen är ett avtal om arbetstjänst vid tjänstgöringsstället och förbindelsen ska alltid fyllas i. Civiltjänstcentralen kan inte förorda en civiltjänstgörare till arbetstjänst utan en av båda parter godkänd förbindelse.


Tidsfrist

Förbindelseblanketten ska om möjligt fyllas i och skrivas under elektroniskt redan före tjänstgörarens utbildningsperiod, ifall en arbetstjänstgöringsplats säkrats. Om platsen säkras under utbildningsperioden, kommer tjänstgörarens gruppansvarige att kunna behandla ifylld och underskriven förbindelse omgående.

Servicen tillhandahålls av

Civiltjänstcentralen

Ansvarig för tjänsten

Civiltjänstcentralen
Ansvarig för texten: Civiltjänstcentralen
Uppdaterad: 27.2.2024