suomi.fi
Gå direkt till innehållet.
Ansvarig organisation Sibbo kommun

Användningstillstånd och uthyrning av gator och grönområden

  • Tillstånd eller annan skyldighet
  • Sibbo
  • Offentlig tjänst

För avvikande användning eller hyrning av gatu- och grönområden ska tillstånd sökas hos kommunen. Användningstillstånd behövs till exempel för kulturevenemang. Ett sådant tillstånd beviljas av tomtchefen. Om en privatperson hyr en gata eller ett grönområde till exempel för en egen byggplats, ska han eller hon sätta upp en byggplatsskylt med kontaktuppgifter till den som beställt och utför arbetet ...

Gör så här

Myndigheterna som svarar för kommunens gatu- och grönområden ger mer information om användningstillstånd och hyresmöjligheter.

  1. Om du behöver ett tillstånd att använda ett gatu- eller grönområde till exempel för att anordna ett evenemang, kontakta Sibbo kommuns mätnings- och fastighetstjänster. Begäran ska göras skriftligen och den ska innehålla en bilaga med en karta över den planerade områdesreserveringen och information om evenemangets innehåll, tidpunkt och längd.
  2. Du kan ansöka om gräv- och placeringstillstånd i Mina tjänster. Välj "Byggande" och därifrån "Ansökan om gräv- och placeringstillstånd". Telefonförfrågningar besvaras av kommunens gatuchef (utgrävningstillstånd) och tomtförvaltare (placeringstillstånd).
  3. Du kan ansöka om ett landskapstillstånd elektroniskt via Lupapiste-tjänsten. Vid Lupapiste kan du också få råd i tillståndsfrågor.

För vem och på vilka villkor

Om näringsidkaren har etablerat sig i någon annan stat som hör till Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och tillfälligt tillhandahåller tjänster i Finland berörs näringsidkaren av samma förpliktelser som näringsidkare som etablerat sig i Finland.

Villkoren för att bevilja tillstånd till användning prövas från fall till fall. Ett tillstånd beviljas inte om det står i strid med kommunens egna funktioner eller principer.


Giltighetstid

I den tid som fastställts i tillståndet.

Bakgrundsinformation och lagstiftning

Man måste ansöka om tillstånd för avvikande användning och hyra av gatu- och grönområden hos kommunen. Användningstillstånd behövs till exempel för kulturevenemang.

Den som hyr en gata eller ett grönområde till exempel för en byggarbetsplats ska sätta upp en byggplatstavla av vilken den som utför arbetet och kontaktuppgifterna till den som ansvarar för arbetet framgår.

Lag om underhåll och renhållning av gator och vissa allmänna områden

Servicen tillhandahålls av

Sibbo kommun

Ansvarig för tjänsten

Sibbo kommun
Ansvarig för texten: Sibbo kommun
Uppdaterad: 20.2.2024