suomi.fi
Gå direkt till innehållet.

Anmälan om misstänkt biverkning av veterinärmedicinskt läkemedel

  • Tjänst
  • Hela Finland
  • Offentlig tjänst

Efter att försäljningstillståndet beviljats övervakas säkerheten hos veterinärmedicinska läkemedel bl.a. genom att följa upp biverkningar som konstaterats i samband med användningen av veterinärmedicinska läkemedel med hjälp av anmälningar om biverkningar. Det viktigaste syftet med anmälningssystemet är att upptäcka tidigare oidentifierade sällsynta biverkningar. Därför är det önskvärt att särskil ...

Gör så här

Det rekommenderas att anmälan om biverkningar görs via den elektroniska servicekanalen. Användningen av servicekanalen förutsätter en Fimnet-kod eller en kod som beviljats av Fimea och som kan sökas på adressen vethava[at]fimea.fi. Anmälan om biverkningar kan också göras på en blankett som fylls i på Fimeas webbplats (dot-blankett). Blanketten skickas per e-post till adressen vethava[at]fimea.fi. Blanketten kan också skrivas ut (pdf-blankett), fyllas i för hand och skickas per post till den adress som anges på blanketten.

För vem och på vilka villkor

Veterinärerna, läkemedelsanvändarna, innehavarna av försäljningstillstånd och apoteken kan meddela om biverkningar. Anmälan kan göras alltid när det har uppstått misstanke om en biverkning i samband med användningen av ett veterinärmedicinskt läkemedel och i synnerhet när det finns misstanke om en biverkning som inte nämns i bipacksedeln för det veterinärmedicinska läkemedlet.

Servicen tillhandahålls av

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea

Ansvarig för tjänsten

Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea
Ansvarig för texten: Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea
Uppdaterad: 18.3.2021