suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Yrityksen perustamisneuvonta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu tarjoaa vaivatonta ja nopeaa yrityksen perustamisneuvontaa alkaville yrittäjille maksuttomasti puhelimen, chatin ja sähköisen palvelupyynnön avulla.

Yritysneuvojat opastavat sinua yrityksen perustamisen tyypillisimmissä kysymyksissä. Yritysneuvoja kartoittaa tilanteesi ja saat ohjausta miten edetä. Saat neuvoja ja tietoa mm. liiketoimintasuunnitelmasta, eri rahoitusvaihtoehdoista (mm. starttiraha, kehittämisavustus, lainat, palkkatuki), vaihtoehtoisista yritysmuodoista, verotuksesta, yrittäjän sosiaaliturvasta, työntekijän palkkaamisesta, elinkeinotoiminnan luvista, ilmoituksista, käytännön perustamistoimista ja perustamisilmoituslomakkeiden täyttämisessä.

Yritysneuvojalta saat tietoa, mitä julkisia yritys- ja työnantajapalveluita sinulle voisi olla tarjolla sekä opastusta palveluihin liittyvien sähköisten asiointipalveluiden käyttöön. Tarvittaessa sinut ohjataan eteenpäin toiselle asiantuntijataholle tai esimerkiksi henkilökohtaiseen tapaamiseen seudulliseen yritysneuvontaan.

Toimi näin

Ota yhteyttä Yritys-Suomi-puhelinpalveluun puhelimitse (0295 020 500), chatilla tai sähköisellä palvelupyynnöllä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 11.5.2020