suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Ikääntyneen tarvitessa jatkuvaa ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa vaihtoehtona kotona asumiselle voi olla asuminen ryhmäkodissa tai palveluasunnossa. Ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista järjestetään kaupungin eri alueilla joko kaupungin omana toimintana Tiuravuoren palvelukeskuksessa ja ryhmäkoti Pehtoorissa tai ostopalveluina ja palvelusetelillä

Toimi näin

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen haetaan ottamalla yhteyttä asiakasohjaukseen (oman alueen kotihoito), p. 03 565 28 213

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaan ympärivuorokautisen hoidon tarve arvioidaan aina yksilöllisesti. Palvelun myöntäminen perustuu asiakkaan palvelutarpeen arvioon ja kaupungin päättämien palvelun myöntämisen kriteereihin.

Palvelu on maksullinen.

Palvelusta peritään nettotuloihin perustuva asiakasmaksu. Asiakas maksaa asunnosta vuokran ja hoidosta/hoivasta nettotuloihin perustuvan kuukausimaksun, johon sisältyvät ateriat. Käyttövara asiakkaalle on 15 % nettotuloista kuitenkin vähintään 150 euroa kuukaudessa. Asiakas maksaa itse lääkkeet ym. henkilökohtaiset menot.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 3.12.2020