suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Perusturvakuntayhtymä Akseli

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tehostettu palveluasuminen on suunnattu yli 65-vuotiaille palvelujen käyttäjille, jotka eivät enää selviydy omassa kodissaan kotihoidon avun turvin. Tehostetun palveluasumisen yksiköissä on yövalvonta ja siellä hoidetaan asukkaita, jotka tarvitsevat 1-2 työntekijän apua. Asukkaalla voi olla myös muistisairaus, ja hän tarvitsee ympäri vuorokauden hoitajan valvontaa ja apua. Tehostetussa palveluasumisessa järjestetään pitkäaikaisen asumisen lisäksi lyhytaikaista asumista eli ns. intervallihoitoa. Lisäksi joissain tehostetun palveluasumisen yksiköissä on mahdollisuus ns. päivähoitoon.

Toimi näin

Tehostettuun palveluasumiseen hakeudutaan ottamalla yhteyttä SAS-koordinaattoriin, puh. 044 4357 517 ma-pe klo 8-16.

Kenelle ja millä ehdoin

Yli 65-vuotiaille palvelujen käyttäjille, jotka eivät enää selviydy omassa kodissaan kotihoidon avun turvin.

Palvelu on maksullinen.

Pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen maksu koostuu asunnosta maksettavasta vuokrasta, hoivamaksusta, palvelupaketista ja ateriapaketista. Hoivamaksu asukasta kohden kuukaudessa on 35 % bruttotulojen 573 € ylittävältä osalta. Palvelupaketti maksaa 41 € / kk. Ateriapaketti maksaa 14,50 € / vrk. Lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen hinta on 27,30 € / vrk ja omaishoidettaville 11,50 € / vrk. Ns. päivähoidossa maksu on

17,30 € / kerta

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Palvelusta vastaaPerusturvakuntayhtymä Akseli
Alue Masku, Mynämäki, Nousiainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Perusturvakuntayhtymä Akseli
Päivitetty: 4.2.2020