suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pellon kunta

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Pello
  • Julkinen palvelu

Kunta tarjoaa sekä tavallista että tehostettua palveluasumista. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan turvallisesti kotiin annettavien palveluiden ja muiden tukitoimien turvin. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Tehostettua palveluasumista tarjotaan kolmessa yksikössä; Iltarusko, Kyllinkeidas, Tupa ja Kotitie

Toimi näin

Asumispalveluita haetaan palveluasumishakemus - lomakkeella, joka palautetaan kunnan hoivapalveluiden esimiehelle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluasumiseen pääsemiseen ei ole määritelty kriteereitä, mutta palveluasumishakemus täytyy olla tehty, jotta asiakas otetaan huomioon paikoista päättävässä hoito- ja palvelutyöryhmässä.

Palvelu on maksullinen.

Palveluasumisen maksuja asiakkaalle ovat: vuokra, ateriapalvelumaksu, palvelumaksu (määräytyy bruttotulojen mukaan), pyykkipalvelumaksu, siivousmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPellon kunta
Palvelun toteuttaaPellon kunta
Alue Pello
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Pellon kunta
Päivitetty: 1.11.2019