suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Muonion kunta

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu
Alue: Muonio
Palvelun kieli: suomi

Kunta järjestää palveluasumista henkilöille, jotka tarvitsevat asumisensa yhteydessä hoivaa ja huolenpitoa. Tehostettua palveluasumista kunta järjestää niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden tai vamman takia ympärivuorokautista.

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen kuuluu hoidon ja huolenpidon lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta palvelumaksun ja tehostetun palveluasumisen maksut sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Kunnat voivat järjestää tehostetun palveluasumisen itse tai hankkia sen ostopalveluna yhdistyksiltä tai yrityksiltä.


Toimi näin

Ympärivuorokautiseen asumispalveluun haetaan "ilmoitus sosiaalipalveluiden tarpeesta "lomakkeella. Palvelutarpeen arviointia voi pyytää yli 75-vuotias henkilö itse, hänen omaisensa tai joku muu hänen tilanteen tunteva henkilö, kuten lääkäri. Arvioinnin tekee vanhustyön ohjaaja ja/tai kotipalvelun työntekijä. Palvelusta päättää vanhustyön ohjaaja.

Hakemuksen käsittelyaika on enintään kolme kuukautta hakemuksen saapumisesta. Kiireellisessä tapauksessa palvelutarve arvioidaan samana päivänä. Kiireettömissä tapauksissa arviointi aloitetaan 7 arkipäivän kuluessa.


Kenelle ja millä ehdoin

Katso "Vanhuspalveluiden sisältö ja myöntämisen perusteet 2017".

Palvelu on maksullinen.

Sosiaalilautakunnan hyväksymät sosiaalihuollon asiakasmaksut.


Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalihuoltolaki


Palvelun toteuttaa: 
Muonion kunta