suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemin kaupunki

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Kemi
  • Julkinen palvelu

Kemin kaupungilla on kuusi tehostettun palveluasumisen yksikköä, näitä ovat Keskustan palvelutalo, Meripuiston palvelukoti, Oklaholman palvelukoti, Palvelukoti Iltarusko, Purolan palvelukoti ja Nestorin palvelukoti (3 krs.). Lisäksi tehostettua käytössä on palvelusteli, jolla voi ostaa palvelun kaupungin hyväksymältä yksityiseltä palveluntuottajalta. Näitä hyväksyttyjä yksityisiä palvelukoteja on Kemissä neljä, Keminmaassa 1, Oulussa 1 ja Ylitorniolla 6.

Toimi näin

Hakemus palveluasumiseen löytyy www-sivulta. Asukasvalinnat tekee Luotsi - työryhmä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tehostettua palveluasumista voidaan myöntään henkilölle, joka ei selviä runsaiden koti- ja tukipalveluiden avulla kotonaan. Palvelun tarvetta arvioitaessa käytetään apuna Rai-mittaria.

Palvelu on maksullinen.

Palveluasumisesta perittävät maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemin kaupunki
Palvelusta vastaaKemin kaupunki
Alue Kemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemin kaupunki
Päivitetty: 3.5.2021