suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Keiteleen kunta
Alue: Keitele
Palvelun kieli: suomi

Tehostettua palveluasumista kunta järjestää niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden tai vamman takia ympärivuorokautista.


Toimi näin

Keiteleellä ympärivuorokautiseen palveluasumiseen kuuluu hoidon ja huolenpidon lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria- ja vaatehuolto, kylvetyspalvelu sekä muut tarvittavat palvelut.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksuna ei peritä palvelumaksua. Muut kulut asukas maksaa.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunta järjestää tehostettua palveluasumista niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Kunnat voivat järjestää tehostetun palveluasumisen itse, hankkia sen ostopalveluna järjestöiltä ja palveluntuottajilta tai tarjota käyttöön sitä varten suunnitellun palvelusetelin.


Palvelun toteuttaa: 
Keiteleen kunta