suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Isonkyrön kunta

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Isokyrö
  • Julkinen palvelu

Palvelukoti Ainossa on 24 ja Reinossa 11 vuokra-asuntoa. Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät enää tule toimeen omassa kodissaan kotipalvelun ja kotisairaanhoidon turvin. Talossa on henkilö-kuntaa ympäri vuorokauden. Palvelukotiin voi hakeutua myös lyhytaikaiseen hoitoon esim. kotiväen lomamatkan ajaksi.

Toimi näin

Ilmoitus iäkkään henkilön palveluntarpeesta tehdään joko sosiaaliohjaajalle tai kotipalvelun ohjaajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Asuminen Aino- tai Reinokodissa on vaihtoehto kotona asumiselle, jos ikäihmisen palvelujen tarpeeseen ei kyetä vastaamaan kotiin annetuilla palveluilla.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIsonkyrön kunta
Palvelusta vastaaIsonkyrön kunta
Alue Isokyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Isonkyrön kunta
Päivitetty: 11.3.2020