suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunta järjestää tehostettua palveluasumista henkilöille, joilla hoidon tai huolenpidon tarve on sairauden tai vamman takia ympärivuorokautista.

Haapavedellä toimiva palvelukeskus Paakkilanhovin on eri palveluyksiköistä koostuva vanhusten tarpeet huomioiva palvelukeskus. Paakkilanhovissa sijaitsee laitosasumisen yksikkö Nokela, pienryhmäkoti Onnela ja dementiayksikkö Tähtelä.

  • Nokela on ympärivuorokautista laitoshoitoa tarjoava yksikkö, jossa on 20 laitospaikkaa.
  • Onnela on ympärivuorokautista, kodinomaista asumista tarjoava yksikkö. Onnelassa on yhden ja kahden hengen huoneita.
  • Tähtelä on ympärivuorokautista pienryhmäkotiasumista tarjoava dementiayksikkö, joka on ensisijaisesti tarkoitettu muistihäiriöisille, sekä paljon apua, tuke ja valvontaa tarvitseville vanhuksille. Tähtelässä on yhden tai kahden hengen huoneita.

Asukkaat maksavat asunnostaan vuokraa. Lisäksi palveluasumiseen kuuluu palveluista perittävät ateriamaksu, tukipalvelumaksu sekä hoitomaksu. Asiakasmaksuhinnasto päivitetään vuosittain.

Palvelukeskus Paakkilanhovin läheisyydessä sijaitsevat pienryhmäkodit Peltola ja Rantala. Pienryhmäkodit tarjoavat kodinomaisia asumispalveluja vanhuksille, jotka eivät enää tule kotihoidon ja tukipalvelujen turvin toimeen kotona.

Pyhännällä toimii palvelukeskus Nestori.

  • Palvelukeskus Nestorissa on 24 asuinpaikkaa. Nestorissa toteutetaan tehostettua palveluasumista, lyhytaikaishoitoa ja päiväkeskustoimintaa kahtena päivänä viikossa.

Toimi näin

Tehostettuun palveluasumiseen haetaan asumispalvelun hakukaavakkeella, jonka jälkeen asumispalveluista vastaava palveluesimies tekee toimintakykymittauksen asiakkaalle ja lopuksi kerran kuukaudessa kokoontuva SAS-ryhmä tekee päätöksen.

Lisätietoja voi kysyä tästä aiheesta Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen hoito- ja hoivapalvelupäälliköltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 23.11.2021