suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntayhtymä järjestää tehostettua palveluasumista henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden tai vamman takia ympärivuorokautista. Asiakas voi olla yhteydessä Palveluneuvoon, jossa hänen palvelutarpeensa arvioidaan ja palvelu järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaan.

Palveluneuvossa tehdään päätöksiä vanhus- ja vammaispalveluasioissa.

Palveluasumista tuotetaan omissa palveluasumisen yksiköissä.

Lisäksi palveluasumista tuotetaan palvelusetelipalveluna ja ostopalveluna.

Toimi näin

Asiakas voi olla yhteydessä Palveluneuvoon, jossa hänen palvelutarpeensa arvioidaan ja palvelu järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 16.12.2021