suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta, sosiaalitoimi

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautiseen tehostettuun palveluasumiseen haetaan hakemuksella Auran sosiaalitoimistoon. Tehostettuun palveluasumiseen haetaan kun tukipalvelut ja kotihoidon tarjoama apu eivät enää ole riittäviä. Päätöksen tehostetun asumispalvelupaikan myöntämisestä tekee työntekijöiden yhteistyöryhmä (SAS). Asiakkaan mielipide ja toivomukset otetaan huomioon hoitopaikkaa valittaessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksut koostuvat vuokrasta, hoito-, pyykki- ja ateriamaksuista.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelusta vastaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta, sosiaalitoimi
Päivitetty: 24.9.2020